Мембранните платове: Кои са показателите за качество

Категория:

spot_img

Едни от основните материи , които Apolo използва при производството на облекла са мембранните платове. Те осигуряват надеждна защита от вредните въздействия на факторите на околната среда (влага, студ, вятър).

Кои са показателите за качество, които трябва да следите при брандове, които предлагат такива дрехи ще разгледаме в тази статия.

Показатели на качество

Мембранните платове се отличават със следните показатели за качество:

  • Съпротивление на паропреминаване за водна пара, Ret – Това е т. н. “дишаемост“ или способността на тъканта да позволява на влагата и потта , появила се в следствие от движенията, да преминава през плата във формата на водна пара. Тя се оценява по Ret скала, където колкото по- ниски са стойностите, толкова по-добра е „дишаемостта“ на материята. Влаганите от Apolo материи се изпитват в акредитирани лаборатории. Резултатите показват стойности от 2,99 до 3,61 m²Pa/W. – отличават се с изключително висока степен на  дишаемост.
  • Устойчивост на проникване на вода – Най-честото изискване за този показател при мембранни материи е минимум 5 000 mm H20 , след 10 цикли на пране при 40 градуса. . Използваните от Apolo мембранни платове достигат резултати до 15300  mm H20. Колкото по-големи са стойностите, получени в резултат от направените тестове за водоупорност на платовете, толкова по-пълноценно те предпазват тялото от намокряне.
  • Устойчивост на проникване на вода на шева – Подлепените шевове на произвежданите от нас облекла се тестват в акредитирани лаборатории. Те достигат показатели  от 10 480 mm H20 след 10 цикли на пране при 40 градуса.

По-високите стойности на резултатите показват, че шевовете на произвежданите от Apolo облекла са качествено подлепени. Също така осигуряват допълнителна защита от проникване на вода през малките отвори . Те се получават в резултат от преминаването на шевните игли при ушиването на облеклата.

Още статии

Продължи да четеш